Salus populi suprema lex esto
   dobro ljudi mora biti najvišji zakon

ZAGON PROJEKTA

Na Pravnem centru za varstvo človekovih pravic smo v marcu pričeli z izvajanjem projekta "Učiteljica, kaj je to trgovina z ljudmi?", ki ga sofinancira Urad vlade RS za komuniciranje.

S projektom preventivne naraveželimo informirati učence tretje triade slovenskih osnovnih šol o pasteh trgovine z ljudmi ter jih naučiti, kako prepoznati tveganja, povezana s tem pojavom. Namen projekta je poučiti tako osnovnošolce kot tudi širšo javnost o razsežnostih pojava ter ustreznih načinih samozaščitnega ravnanja.

Cilj projekta je predvsem seznaniti osnovnošolce z načini in metodami novačenja ter jih usposobiti za prepoznavanje tveganja, ustreznih načinov ukrepanja in samozaščitnega ravnanja. Preventiva je v boju proti trgovini z ljudmi izjemnega pomena, saj nepoznavanje problematike pogosto vpliva na povečano dovzetnost potencialnih žrtev.

V sklopu projekta se izvajajo delavnice na osnovnih šolah po vsej državi, poleg tega bomo v prostorih centra brezplačno delili izobraževalna gradiva o trgovini z ljudmi, s poudarkom na samozaščitnih ukrepih. V avgustu bomo organizirali tudi strokovni posvet, kjer bo strokovna javnost razpravljala o urejenosti področja boja proti trgovini z ljudmi v Sloveniji ter v mednarodnem prostoru.

Več o boju proti trgovini z ljudmi na spletni strani Vlade Republike Slovenije.

http://www.vlada.si/teme_in_projekti/boj_proti_trgovini_z_ljudmi/boj_proti_trgovini_z_ljudmi/

Projekti

Kontakt in urnik

Socialna mreža