Salus populi suprema lex esto
   dobro ljudi mora biti najvišji zakon

ZAGON PROJEKTA

Na Pravnem centru za varstvo človekovih pravic smo v marcu pričeli z izvajanjem projekta "Učiteljica, kaj je to trgovina z ljudmi?", ki ga sofinancira Urad vlade RS za komuniciranje.
Projekt "Učiteljica, kaj je to trgovina z ljudmi?" prinaša nov pristop osveščanja učencev osnovnih šol v boju proti trgovini z ljudmi, prek izvedbe in snemanja interaktivnih delavnic in gledaliških predstav. 

S projektom preventivne narave želimo informirati učence tretje triade slovenskih osnovnih šol o pasteh trgovine z ljudmi ter jih naučiti, kako prepoznati tveganja, povezana s tem pojavom. Namen projekta je poučiti tako osnovnošolce kot tudi širšo javnost o razsežnostih pojava ter ustreznih načinih samozaščitnega ravnanja.

Cilj projekta je predvsem seznaniti osnovnošolce z načini in metodami novačenja ter jih usposobiti za prepoznavanje tveganja, ustreznih načinov ukrepanja in samozaščitnega ravnanja. Preventiva je v boju proti trgovini z ljudmi izjemnega pomena, saj nepoznavanje problematike pogosto vpliva na povečano dovzetnost potencialnih žrtev. 

V sklopu projekta bodo potekale interaktivne gledališke urice z učenci osnovnih šol v petih osnovnih šolah po Sloveniji, prav tako bomo izvedli in posneli poučne delavnice na osnovnih šolah po vsej državi. Iz posnetkov poučnih delavnic bo nastala video delavnica, ki bo dostopna širši javnosti.  Namen video delavnice je ozaveščati o nevarnostih trgovine z ljudmi, o načinih novačenja in samozaščitnih ukrepih.  V avgustu bomo organizirali strokovni posvet na temo izobraževanja učencev o tej pereči temi ter o tem, na kakšen način preventivno ukrepati proti pojavu na slovenskih tleh. 

Več si lahko ogledate na FB strani omenjenega projekta in na YouTube kanalu Pravnega centra, kjer je objavljen video seminar ter nekatere zaključne gledališke predstave. 

POVEZAVA DO FB STRANI: https://www.facebook.com/U%C4%8Diteljica-kaj-je-to-trgovina-z-ljudmi-1846079595651914/

POVEZAVA DO YOUTUBE KANALA PRAVNEGA CENTRA: https://www.youtube.com/channel/UCONZwdgxIiyWCBGUPdBbquQ 

 

Več o boju proti trgovini z ljudmi na spletni strani Vlade Republike Slovenije.

http://www.vlada.si/teme_in_projekti/boj_proti_trgovini_z_ljudmi/boj_proti_trgovini_z_ljudmi/

Projekti

Kontakt in urnik

Socialna mreža